diumenge, 3 de juliol de 2011

PRESENTACIÓ I RECITAL A MASDENVERGE


El dia 29 de juny vàrem realitzar la presentació de l’Antologia 2010 de “Poetes de l’Ebre” i el llibre de relats “La Sirena de l’Ebre” a Masdenverge, al Molí de Rosquilles, antiga casa de pagès, conservant l’encant del que havia estat un moli d’oli, amb la seva gran roda de pedra a l’entrada i la seva olivera mil•lenària al darrera, artísticament podada. Ens va rebre amb gran amabilitat el seu propietari Estanis, que també va participar al recital amb un preciós poema dedicat a la rosa, la seva curta vida d’un dia. A la sala de dalt realitzàrem l’esdeveniment literari. Fèlix Rodríguez, secretari i presentador literari del Poetes de l’Ebre, i també component del Grup, va fer una presentació, curta, però clara i concisa del meu llibre de relats “La Sirena de l’Ebre”, així com jo mateixa ho vaig fer de l’Antologia de “Poetes de l’Ebre”. Ens van acompanyar Carme Barberà nova regidora de Cultura de Masdenverge, que va fer una entrada a la presentació, amb unes paraules de benvinguda i d’amistat. L’alcalde del poble, Àlvar Gisbert, que també ens va acompanyar i va presidir la taula de presentació, va dedicar unes entranyables paraules per acabar l’acte, mostrant la seva satisfacció per la nostra visita, admirant que la nostra associació de “Poetes de l’Ebre” estigui unida tant de temps, perquè 10 anys, ja es un temps considerable. Per suposat ens va animar a seguir. El suport d’Amposta ha esta crucial per al manteniment de l’Associació, però també de totes les Terres de l’Ebre en general, així hi comptem en un futur.
Per la meva part, i extensible als companys poetes, un agraïment especial per fer-nos d’amfitrions del seu poble la Regidora de Cultura i el seu Alcalde. Malgrat la crisi que afecta a tots els àmbits, i més en la Cultura, “Poetes de l’Ebre” seguirem, perquè és quan les idees i la inspiració estan més vives a la nostra ment, i desitgem compartir-ho amb tota la nostra gent, dels nostres pobles i de més enllà.


Ens acompanyaren una mostra prou nombrosa de poetes, dels trenta-dos que composem el grup. No va faltar Paco del Fruto d’Aldover, el més veterà en edat, Antoni Rabasa i Rafel Jornet de Gandesa, Antònia Paterna, nova component, de Santa Bàrbara, Montse Pallarès de Roquetes i Ruben Royo, component, poeta local de Masdenverge va excusar la seva absència per motius de treball, Manuel Reaño de Tarragona, Fèlix Rodriguez i Glòria Fandos de Tortosa. Vàrem oferir els nostres millors versos, amb gran diversitat d’estils, com és habitual. Un pas més deixant la nostra empremta, aquesta vegada al també estimat poble de Masdenverge i ja en són nou de llocs que des de l’abril hem visitat Poetes de l’Ebre amb les nostre paraules i versos, una llavor que dóna fruits saborosos per l’ànima i per la pau de la societat.Glòria Fandos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada