dimecres, 17 d’abril del 2019

Antologia 2018: Salutació de l'Alcaldessa


SALUTACIÓ

L’art de combinar paraules per formar poemes, en una suma exacta de mètrica, l’ús del mot adequat a cada vers i el punt necessari de sentiment, és un exercici que requereix destresa. D’autors amb aquesta capacitat al nostre país en tenim abundants i destacats al llarg de la història. Alguns dels quals, amb un pes destacat dins les lletres catalanes, representen amb mèrit i solvència Tortosa i les Terres de l'Ebre al conjunt del país. És, per tant, necessari reivindicar una vegada més la poesia dels nostres autors: un símbol més del múscul cultural de què disposem a casa nostra.

Amb l’edició d’aquesta antologia, el col·lectiu Poetes de l’Ebre demostreu una vegada més l’estima per aquesta art literària. El gran nombre de poemes que s’hi inclouen, una seixantena llarga, i el nombre d’autors que els signeu, més de vint, són signe del treball que heu anat elaborant al llarg de tot el 2018. El fet que com a fil conductor del volum hagueu triat, a més, el concepte de la pau també és un fet a destacar: mai són prou els missatges i els esforços per fer que la nostra societat sigui més justa i que pugui viure amb harmonia. Cal reivindicar-la i enfortir-la a cada instant.

Aprofito la invitació que em feu perquè us escrigui aquestes paraules com a alcaldessa per felicitar-vos pel vostre treball incansable, que ja fa anys que seguiu fent. La poesia és un art que es cultiva amb dedicació i tendresa: que mai no us en faltin.


Meritxell Roigé  
Alcaldessa de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada