dijous, 23 de setembre del 2021

Presentació Antologia 2020 a AmpostaBona nit aquí un reportatge fotogràfic, amb gran èxit de públic de la presentació recital de "Poetes de l'Ebre" a Amposta, col·laborant amb les jornades Culturals de l'Associació Familiars Alzheimer Montsià, facilitat per la companya i poeta Maria Amparo Salvador Valldeperez, moltes gràcies. Tarda de joia que hem viscut amb la mostra de poetesses del  Grup: Helena Sauras, Montse Andreu, Maria Amparo Salvador i Glòria Fandos Gracia. Retrobaments amb persones entranyables, com Pilar Pilar Falcón Iglesias.

Vídeos en aquest enllaç: Presentació Antologia 20 a Amposta - 23/09/2021 - Poetes de l'Ebre | Facebook


DISCURS PRESENTACIÓ
PRESENTACIÓ DE L’ANTOLOGIA 20 DE POETES DE L’EBRE A AMPOSTA
Bona tarda a tothom, autoritats amics i amigues poetes i en general.
Gràcies a la Biblioteca d’Amposta , a la seva directora Joana Serret, que sempre ens fa sentir com a casa. Contents de posar el nostre granet de sorra per a una bona causa, una malaltia que et cau al final de la vida com un “premi” que et guarda el destí, i hem d’ajudar als investigadors per a que puguem gaudir d’aquest “premi” lo millor possible. És un goig tornar a fer activitats presencials, poètiques, culturals, després d’aquest any tant convuls que hem passat, ple de pors i de morts, és fort dir-ho però així ha sigut, molt trist, i molt real. Hem realitzat recitals en digital, no és el mateix però sí molt importants, hem d’aprendre a viure amb les noves tecnologies, són el present i el futur, no hi ha dubte.
Encantats de participar a la Setmana Mundial de l’Alzheimer al Montsià, gràcies a l’estimada Maria Amparo Salvador, nova component del grup, per facilitar-nos aquesta presentació.
Presentem l’Antologia 20 de “Poetes de l’Ebre”, gràcies a tots i a totes poetes que ens hem acompanyat i seguirem el nostre camí de paraules i rimes, l’esperança de la societat. Tinc que ressaltar que “Poetes de l’Ebre” es va crear a Amposta fa 21 anys, molt digne de celebrar, alegria multiplicada avui  d’estar a aquesta ciutat, gràcies Amposta, “Poetes de l’Ebre” et devem molt. Donem molts ànims a la nostra companya poeta i estimada Tere Gisbert, li desitgem que es recuperi aviat. En el seu honor  vaig a llegir un petit fragment del seu poema “Amor etern”. 
Som una vintena d’autors i autores. Us vaig a fer una síntesi de l’Antologia utilitzant el primer vers de cada un dels seus poemes, em sorprèn bellament el que ha sortit. Espero que us agradi. 
“Fugaç i trencadís” “ Que brille la luz” “Hi ha una vella, molt vella al balcó ple de testos” “Aquest any les festes majors” “Tinc un crit esquerdat” “Es bressola la barca” “Como las flores, los humanos nacemos, nos expandimos” “M’has vingut ara mateix al pensament i em fa feliç retrobar-te” “Era el temps de planejar a ran de terra” “Ahora nos vienen asustando” “Un bon dia de principis de tardor” van sortir “Els fantasmes del jardí” i em vaig quedar “Solo entre la multitud” vaig “Sentir la teva mirada, sense veure els teus ulls” “Plaga, pesta, epidèmia, pandèmia” “Llegó el invierno”... L’hivern i el fred passarà i arribarà la primavera, amb els nostres versos de pau...

Glòria Fandos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada